Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ابتدا لازم است توضیحی در مورد این سامانه ارائه شود اینکه هر فردی که به سن قانونی رسیده باشد، می‌تواند با ورود به این سامانه ثبت نام کرده و با ورود اطلاعات شخصی اعم از کد ملی و شماره تماس و غیره، پرونده‌های احتمالی قضائی خود را از این طریق پیگیری کند براین اساس برای پیگیری پرونده‌های قضائی دیگر نیاز به حضور فیزیکی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مزایای استفاده از این سامانه جلوگیری از اتلاف وقت و کاغذ بازی‌های اداری است. کلاهبرداران از این مزایا به نفع خودشان استفاده کرده و دامی را برای افرادی که دانش کمتری نسبت به اینگونه تکنولوژی دارند، پهن می‌کنند در حالی که تنها راه مقابله با این گونه شیادان این است که فریب هر پیامکی را نخورید و وارد هر لینکی که در این پیامک‌ها به آن اشاره می‌شود، نشوید.

شیوه کلاهبرداری از طریق پیامک‌های جعلی سامانه ثنا

از آن جهت این مساله حائز اهمیت است که متاسفانه در طول سال پرونده‌های بسیاری در زمینه کلاهبرداری از طریق پیامک جعلی سامانه ثنا تشکیل می‌شود. شیادان با جعل آدرس اینترنتی سامانه ثنا یک پیامک که شبیه ابلاغیه قضائی است و با این عنوان که شکایت شما در این سامانه ثبت شد، قربانی را به یک صفحه جعلی هدایت می‌کند و قربانی بر روی لینکی که اعلام شده کلیک کرده و به محض کلیک بر روی این لینکف بک بدافزار در گوشی قربانی نصب می‌شود که به محتوای همه پیامک‌ها دسترسی دارد و از سوی دیگر اطلاعات بانکی قربانی در اختیار کلاهبردار قرار می‌گیرد و به این شیوه حساب بانکی افراد به راحتی تخلیه می‌شود. این در حالی است که دریافت مبالغ از قربانیان در ابتدا بسیار ناچیز است به همین دلیل افراد به راحتی فریب خورده و با این تصور که مبلغ ناچیزی است وارد لینک‌های جعلی می‌شود، اما در کسری از ثانیه تمام حساب افراد تخلیه می‌شود.

لازم است هموطنان مهم‌ترین و اصلی‌ترین تفاوت‌های بین پیامک‌های اصلی و جعلی سامانه ثنارا بدانند تا به راحتی فریب شیادان را نخورده و در دام آن‌ها گرفتار نشوند. هر فردی در هر سطح از دانش سایبری قرار داشته باشد با اطلاع از این موارد به هیچ عنوان فریب نخورده و شیادان را در اهداف خود ناکام می‌گذارند.

۱،) برای مشاهده ابلاغیه‌های قضائی نیازی به هیچ گونه پرداختی نیست

این در حالی است که بار‌ها گفته شده برای مشاهده ابلاغ قضائی به هیچ عنوان نیاز به پرداخت هیچ گونه وجهی نیست براین اساس نخستین تفاوت پیامک‌های اصلی و جعلی سامانه ثنا همین است که در پیامک‌های اصلی خبری از دریافت وجه نیست، اما در پیامک‌های جعلی از افراد مبالغ ناچیزی درخواست می‌شود و در نهایت در صورتی که در حساب افراد پولی باشد، همه مبالغ کسر شده و به سرقت می‌رود. لازم به ذکر است که هیچ سازمان دولتی و خصوصی در هنگام ارسال ابلاغ‌ها به هیچ عنوان درخواست واریز وجه نقد نمی‌کند براین اساس هموطنان باید هوشیار باشند که هر گونه پیامک از سایر سازمان‌های دولتی و خصوصی که درخواست وجه داشته، فریب و ترفندی برای کلاهبرداران است براین اساس به هیچ عنوان چنین پیامک‌هایی را جدی نگرفته و وارد لینک‌های اعلامی از سوی آن‌ها نکنند.

۲،) پیامک فقط برای افرادی که ثبت نام کرده اند ارسال می‌شود

همان طور که گفته شد افرادی که به سن قانونی رسیده اند، می‌توانند در این سامانه ثبت نام کنند و در صورتی که پرونده‌ای تشکیل داده باشند یا درخواست خدمتی باشند، برای آن‌ها پیامک ارسال می‌شود براین اساس افرادی که به هیچ عنوان در این سامانه ثبت نام نکرده اند در صورتی که چنین پیامکی دریافت کنند اولین سئوال این است که " من در این سامانه ثبت نام نکرده ام پس چرا باید این پیامک برای من ارسال شود " به همین دلیل نباید به راحتی به چنین پیامک‌هایی اعتماد کرده و در این زمینه مطمئن شوند که کلاهبرداری در کار است.

۳،) ابلاغ قضائی برای کسانی که ثبت نام نکرده اند، پیامکی نیست

از سوی دیگر افرادی که در این سامانه ثبت نام نکرده اندف هر گونه ابلاغ قضائی خود را از طریق پیامک دریافت نخواهند کرد بلکه اطلاع رسانی به این افراد از طریق محل سکونت، محل کار افراد و در نهایت از طریق پست انجام می‌شود.

۴،)  پیامک‌های اصلی با شماره شخصی ارسال نمی‌شود

تفاوت دیگری که در پیامک‌های اصلی و جعلی دیده می‌شود این است که در پیامک‌های جعلی، پیام‌ها از طریق شماره شخصی یا سر شماره‌های ناشناس ارسال می‌شود در حالی که سرشماره قوه‌قضائیه برای ارسال هرگونه شکوائیه، ابلاغ قضایی و سامانه ثنا فقط سرشماره ADLIRAN است.

۵،) پیامک ثنا لینک ندارد

یکی دیگر از تفاوت‌های پیامک‌های جعلی و اصلی سامانه ثنا این است که در پیامک‌های اصلی این سامانه لینکی وجود ندارد که افراد را ترغیب کند تا وارد لینک ارسالی شود در حالی که در پیامک‌های جعلی یک لینک اعلام شده و از افراد می‌خواهد تا برای مشاهده ابلاغیه قضائی وارد فلان لینک که جعلی است و دارای یک بد افزار برای تخلیه اطلاعات بانکی است، شوند.

در صورت کلیک روی لینک‌های جعلی چه باید کرد؟

سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا در گفتگو با ایرنا می‌گوید: هموطنان باید بدانند که ارسال پیامک‌ها به عناوین مختلف سامانه ثنا آن هم با شماره تلفن‌های شخصی یا اپراتور‌های مختلف تلفن همراه، فریب است و تنها راه ناکام گذاشتن شیادان بی توجهی به این پیامک‌ها است.

وی در پاسخبه این سئوال که در صورت کلیک بر روی لینک‌های جعلی این گونه پیامک‌ها باید چه اقداماتی انجام شود، می‌گوید: باید به سرعت اینترنت تلفن همراه خود را قطع کنید یا گوشی را خاموش کنید و مجددا روشن کرده و بعد به تنظیمات کارخانه برگردید، چون بدافزاری که از طریق لینک جعلی در گوشی نصب شده، می‌تواند برای دیگران پیامک ارسال کند و دسترسی به محتوای گوشی آن‌ها داشته باشد براین اساس ضروری است که بلافصاله اینترنت گوشی را قطع کرده و به تتظیمات کارخانه برگردد در این صورت بدافزار غیرفعال می‌شود.

منبع : ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کلاهبرداری سامانه ثنا سامانه ثبت نام جعلی سامانه ثنا پیامک های اصلی پیامک های جعلی ثبت نام نکرده هیچ عنوان براین اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۳۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید : پاتریوت اضافی برای ارسال به اوکراین نداریم!

علیرغم اینکه آمریکا اخیرا بسته اعطای کمک های بی سابقه به اوکراین را تصویب کرد، اما مشاور امنیت ملی کاخ سفید در ژستی نمایشی مدعی شد که آمریکا برای تقویت توان دفاعی کی‌‎یف تلاش بیشتری نمی کند.

به گزارش مشرق، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید با اشاره به عدم تمایل آمریکا برای به خطر انداختن و تضعیف امنیت این کشور، گفت که واشنگتن در عوض بر اتحادیه اروپا و ناتو فشار وارد خواهد کرد تا قابلیت‌های دفاعی‌شان را با اوکراین به اشتراک بگذارند.

ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین به تازگی در یک نشست مجازی از حامیان غربی این کشور تقاضای «دست کم هفت سامانه پدافندی پاتریوت» کرد. با این حال، به نظر می‌رسد که اصلی‌ترین حامی کی‌یف، چیزی برای بذل و بخشش ندارد!

سالیوان دراین‌باره گفت: در حال حاضر سامانه‌های پاتریوت آمریکا به منظور حفاظت از نیروهای ما، به سراسر جهان از جمله خاورمیانه ارسال می‌شوند.

وی افزود: اگر توان تولید پاتریوت‌های بیشتری داشته باشیم، ارسال خواهیم کرد. با این حال، تعداد زیادی موشک مورد استفاده در این سامانه‌ها را (برای اوکراین) تامین می‌کنیم.

سالیوان در ادامه گفت: در حال حاضر، کاری که قرار است انجام دهیم این است که با شرکای اروپایی و سایر شرکای خود در سراسر جهان همکاری و بر آنها اعمال فشار کنیم تا سامانه‌های پدافندی بیشتری در اختیار اوکراین قرار دهند.

پنتاگون دیروز در بسته کمک نظامی «بی‌سابقه» آمریکا به اوکراین به ارزش ۶ میلیارد دلار، مهمات پاتریوت بیشتری گنجاند. با این حال، ماه‌ها یا شاید سال‌های طول می‌کشد تا سامانه‌های پدافندی به اوکراین برسد زیرا واشنگتن قصد ندارد تا به ذخایر دفاعی خود متوسل شود. در عوض، در بیانیه کاخ سفید به این موضوع اشاره شده است که «بسته جدید آغاز رویه عقد قرارداد با صنایع دفاعی آمریکاست.»

تولید یک فروند سامانه پاتریوت «ام‌آی‌ام -۱۰۴» در شرکت اسلحه‌سازی «ریتیون» آمریکا بیش از یک میلیارد دلار هزینه دارد. آمریکا در طول این سال‌ها، بیش از یک هزار و ۱۰۰ موشک‌انداز پاتریوت تولید کرده است و براساس برآوردها صدها سامانه فعال و غیرفعال و دپوشده در اختیار دارد. اما تنها یک «واحد» سامانه پاتریوت به اوکراین ارسال کرده است. آلمان و هلند نیز دو سامانه در اختیار این کشور قرار داده‌اند.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • سامانه دهک ریاست جمهوری فعال نشده است | مردم از باز کردن لینک ارسالی خودداری کنند
  • ایسنا: تکذیب خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری
  • تکذیب خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری
  • مسیر شفافیت از ارتباطات سامانه‌ای با حذف کاغذ می‌گذرد
  • هوش مصنوعی جهت‌گیری سیاسی افراد را از روی چهره تشخیص می‌دهد
  • کاخ سفید : پاتریوت اضافی برای ارسال به اوکراین نداریم!
  • این ۶ جمله را تنها از افراد با شخصیت واقعی و صادق می شنوید
  • یونان ارائه سامانه دفاع هوایی به اوکراین را رد کرد
  • نارضایتی کاربران از ارسال نشدن پیامک بانکی برای تراکنش‌های کمتر از ۳۰ هزار تومان
  • تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی